Surusidonta

Surusidontaan kuuluvat kaikki hautajaisten kukkasidontatyöt.

Arkkulaite, eli kansikoriste

– arkkulaite kiinnitetään paikoilleen ennen tilaisuuden alkua. Se on arkun koristeena koko tilaisuuden ajan, eikä sitä poisteta missään vaiheessa. Lähiomaiset valitsevat kukat joista arkkulaite tehdään.

Uurnakoriste

Uurna voidaan koristella pienellä kukkakoristeella, joka toteutetaan uurnaan tyyliin sopivaksi.

Kirkon- ja muistotilaisuuden koristeet

Kirkossa on tavallisesti kynttilöitä ja kukka-asetelmat. Usein ne toteutetaan samalla tyylillä ja samoilla kukilla kuin arkkulaite, näin ne muodostavat yhtenäisen ilmeen.

Lähes aina kirkossa olevat kukkakoristeet siirretään muistotilaisuuteen. Asetelmat voidaan hyödyntää muistopöydässä ja noutopöydässä, ja näin muistotilaisuuteen ei tarvita erillisiä koristeita.

Muistotilaisuuden ruokailupöytiin voidaan tehdä pieniä kukkakoristeita jos omaiset niin toivovat.

Arkun äärellä laskettavat kukkatervehdykset, eli surulaitteet, surukimput ja seppeleet.

Siunaustilaisuudessa on tapana laskea arkun äärelle kukkatervehdyksiä. Leikkokukista voidaan tehdä kimppuja tai asetelman tapaisia surulaitteita. Kimpussa kukkien omat varret on yleensä kääritty kevyesti kankaaseen. Surulaitteessa on muovinen tai puinen kahva kantamisen helpottamiseksi.

Kukkatervehdys voi olla myös sydämenmuotoinen, pyöreä tai esimerkiksi ristinmuotoinen.

Seppele on perinteinen hautajaisten kukkalaite. Se voi olla päällystetty havuilla tai lehdillä ja siinä on leveät nauhat. Seppeleeseen voidaan tehdä myös kukkakoriste.

Käytämme kaikissa kukkatervehdyksissä kangasrusetteja, juuttinaruja ja mahdollisimman paljon ekologisia luonnonmateriaaleja.

Arkkulaite eli kansikoriste

Surukimput

Valkoiset kukkalaitteet

Havuseppele

Haudalle vietävä syksyinen koriste